Ümit Milli Grup Teknik Müdürü Tolunay Kafkas’ın ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe Levent Sürme’nin atanması gündeme geldi. Yaşanan gelişmelerin ardından genç teknik direktörün mesleği merak konusu oldu. Levent Sürme kimdir? Hangi personeli çalıştırdı? Kaç yaşında? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik. İşte Levent Sürme’nin kariyeri…
Levent Sürme kimdir?
Levent Sürme 30 Mart 1983 doğumludur. 6 yaşında ailesiyle Almanya’ya taşınan Sürme, futbola Ausburg takımının genç takımında başlar. Takıma katıldıktan sonra genç yaşta geçirdiği iki büyük ameliyat nedeniyle futbola veda etmek zorunda kaldı. Antrenörlüğe 19 yaşında Ausburg’da adım atan ve futbol kariyerine 19 yıl antrenörlük yaparak devam eden isim, son 10 yıldır UEFA A Lisansına sahip.
Levent Sürme hangi takımlarda çalıştı?
Antrenörlük kariyerine 19 yaşında Ausburg’da başlayan Sürme, U-8’den A Takım’a kadar tüm kategorilerde ‘Baş Antrenör’ unvanıyla görev aldı. Son olarak Augsburg altyapısında İngiltere Premiere Ligi ekibi Chelsea’nin teknik direktörü Thomas Tuchel ile 3 yıl birlikte çalıştı. Ayrıca Ralf Rangnick ve Julian Nagelsmann ile çalışma fırsatı buldu. 2018 yılında RB Leipzig organizasyonunda U-15 takımının teknik direktörlüğünü yapan genç isim, 2020 yılına kadar buradaki görevine devam etti. 2021 yılının Temmuz ayında ise Türkiye A Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Yardımcı antrenör olarak Stefan Kuntz ile 14, Şenol Güneş ile 3 maça çıktı.
Sürme, 2020 yılında verdiği bir röportajda kilit noktanın eğitim olduğunu vurguluyor ⬇
“Türkiye’de benimsenen futbol anlayışı ve ideolojisi maalesef beni çok üzüyor. Sahadaki futbola bakıldığında oynanan oyunun yeni olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kulüplerimiz gelecek için çalışmıyor. Hızlı yapılan tüm atılımlar kısa vadelidir, günü kurtarmaya çalışır. Uzun vadede sabır, güven ve cesaretle büyük şeyler başarabilirsiniz. Futbolumuzun her alanında bu kavramları özlüyoruz.
Dışarıdan baktığım zaman yapılan transferler kamuoyunda birden fazla ses çıkarma ve hayranlarını etkileme amacı taşıyor. Kadroların kendi oyun ideolojilerini aktardıklarını düşünmüyorum. Rastgele kriterleri de olduğunu düşünmüyorum. Günü kurtarmak için girişimler. Umarım yakın gelecekte ülkemiz kadroları da her yönde kendi sistemlerini geliştirerek ses getirebilirler. Bu potansiyel var ama asıl değer bunu yapabilmektir. Mevcut zihniyetin ‘Eğitim’ ile değişmesi ve gelişmesi Türk futbolunun kilit noktası olacaktır.”
Kaynak: TRT SPOR
karakocanhaber.com.tr