Haber

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Anayasa Mahkemesi Türkiye’nin müdahalesinin önünü açıyor

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarıyla Türkiye’de kafa karışıklığının önünü açıyor. Kararın mahiyeti ve üslubu, Anayasa’nın yapısının değiştirilmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.” Mahkeme, bu meselenin kesin çözümü bugündür.” “Yaşadığımız sorunlara yol açan boşlukların kalmamasını sağlamanın yolu yeni, demokratik ve sivil bir anayasanın hazırlanıp kabul edilmesinden geçmektedir” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Destici, Türkiye’nin uzun yıllardır kendi varlığına yönelik terör hareketleriyle mücadele ettiğini belirterek, “Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Cumhuriyet tarihinde ve bölgemizde hiçbir terör örgütü var olmamıştır ve hiçbir terör eylemi gerçekleştirilmemiştir. Bir istihbarat örgütünün desteği olmadan ortaya çıkan, ülkemiz maalesef onlarca yıldan fazla bir süredir varlığını sürdüren, farklı ülkelerin istihbarat örgütleri tarafından beslenen, yetiştirilen, eğitilen ve organize edilen terör örgütlerinin terör hareketlerine sahne olmuş, ve ülkemiz bunlarla mücadele ediyor. Herkes şunu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onun güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatı, hangi ülkenin istihbaratı olursa olsun, hangi ülkenin terör örgütüne destek olursa olsun, “O, mağlup edecek, mağlup edecek güç ve kuvvete sahiptir.” hepsi” dedi.

‘YENİ ANAYASA’NIN NİHAİ ANALİZİ, HAZIRLANMASI VE KABUL EDİLMESİ’

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkında verdiği kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde okunmasına ilişkin Destici, “PKK’nın siyasi uzantı partileri ve bunların dost ve işbirlikçileri, milletvekilleri, milletvekilleri, Kararın okunmasını engellemek için kürsüye yürüdü.” Meclis başkan yardımcısına anayasa kitapçığı fırlattılar, Meclis’in çalışmasını engellediler. Parlamentoyu adeta terörize ettiler. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarının üstünde değildir. Her kurumun kendi vizyon ve sorumluluk alanında kalma zorunluluğu vardır. Anayasa Mahkemesi (Anayasa Mahkemesi) asla bundan muaf değildir. Kaldı ki, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının birinci önceliği birlik olup devleti içeriden ve dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korumaktır. Bu şartlarda Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir kurumumuz tarafsızlıktan söz edemez. Mesele devletin varlığıdır. Vatanın bütünlüğüne, milletin, devletin, vatanın, milletin istiklaline ve istikbaline yönelik terör saldırıları olduğunda herkesin saf tutması gerekir. Her kurumun ve herkesin, devletin, ülkenin, milletin yanında olması gerekir. Anayasa Mahkemesi verdiği kararlarla Türkiye’de kafa karışıklığının önünü açıyor. Kararın mahiyeti ve üslubu, Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Bu konunun kesin analizi şu; bugün yaşadığımız sorunlara neden olan boşluklar olmayacak; “Bu, yeni, demokratik ve sivil bir anayasanın hazırlanıp kabul edilmesine bağlıdır” dedi.

‘HEPİNİZ AKLINIZA SAHİP ÇIKIN’

Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 30 yılı aşkın süredir terör örgütünün propaganda ve yıkıcı faaliyetleri için kullanıldığını belirterek, “Ve ne yazık ki bazı siyasi partilerimiz terör örgütünün uzantılarıyla işbirliği yapmaktan çekinmiyor. Meclis’te birkaç sandalye ve birkaç belediye kazanmak amacıyla örgütlenen örgüt, dün Meclis’te terör örgütlerinin partisi ile CHP başta olmak üzere Meclis’e getirdiği parti grupları ile bir kez daha iş birliği yaptı. Terör örgütü mensuplarını yargıdan uzaklaştırmak için maddelerde yer alan boşluklar bu yola başvuranlar ve bu yola başvuranlar için bu dönemin ayıplarından biri haline gelmiştir “Biz, Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak Bize destek veren herkesi kınıyoruz. Terör işbirlikçileriyle iş birliğini ve ortaklığı bırakın, devletin, ülkenin, milletin yanında olun. Hepiniz, hepiniz aklınıza gelin. Aksi takdirde hepinizle nasıl başa çıkacağımızı bileceğiz” dedi.

‘SEÇİMDEN SONRA SİZİ YENİDEN İFŞA EDERİZ’

Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dünkü küme toplantısında yaptığı ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması bu bağlamdan ayrılmamalı. Son seçimde 30’a yakın partinin amblemini yan yana bastırarak milletimizden oy istediler. Seçimi yüzde 60 oyla kazandıklarını açıkladılar. Kendi açıklamalarını hatırlattığımızda, ‘Hırsız ev sahibini boyunduruk altına alır’ atasözünü haklı çıkarmak için adeta kayıkçı kavgası başlattılar. Şimdi sabırla ve dikkatle bekliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde ne kadar amblemi yan yana paylaşacaklar. Şimdiden uyarıyorum. Seçimden sonra inkar edeceğiniz işbirliklerine girmeden önce bir kez daha düşünün. Çünkü seçimden sonra sizi yine ifşa edeceğiz.”

urla-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu